Rtanj

Danas su me bukvalno izvukli pijanog iz kreveta (juce je bio drugi dan slave). Odavno nisam bio ovako janpi. Ugurase me u dzipa a ja ni ziv ni mrtav. Odlucili su se za Rgotsko brdo da bi Jelena i Bane-Shija (inace pocetnici) mogli malo da vezbaju jedrenje na padini. Kad mi tamo a vetar ubija, duva preko 15 m/s. Resimo mi da odemo do Rgotine da pregrizemo nesto dok cekamo da vetar oslabi. Primetimo odmah iznad sela malo brdasce i resimo da odemo da proverimo moze li odatle da se leti. Tu je vec vetar bio dosta slabiji, medjutim bilo je nezgodno za sletanje. Resili smo malo da pariramo kupole i da vezbamo. Miki podize par puta glajder, nasta ja pocinjem da ga bodrim (zezam) da moze da poleti, sto je on i uradio. E tu se nasao u neprilici jer, nije mogao da stigne do jedine bezbedne livade za sletanje. U podnozju brda prolazi recica, i pruga, iza ima jedna bas mala livada i oko nje puno drveca. Na svu srecu Miki uspeva da pogodi drvo :dontknow:. Jelena, Shiha i ja se pakujemo i dok smo stigli do Mikija on je vec skinuo glajder uz pomoc jednog dobrog seljaka. Odatle se opet selimo na Rgotsko brdo u nadi da je vetar oslabio. Ma brdu Miki tvrdi da je vetar oslabio ali da je jos uvek jak za letenje. Ja sam resio da dokazem da moze da se leti, spremam se i polecem. Istog momenta idem kao raketa u vis, dobrih 30 m iznad brda. Okrecem u vetar i tu skontam da je dosta jak, jedva uspevam da idem unapred. Pravim par okreta na padini i resavam da sletim. Okrecem niz vetar da se vratim do njih. Tada mi je brzina po GPS-u bila 68 km/s. Fenomenalan je osecaj leteti kroz vazduh takvom brzinom. Ubrzo sam sleteo, i resio da poletim jos jednom da se spustim do podnozja brda, tu me udar vetra baca unazad i zahvaljujuci tome sto sam imao kacigu na glavu spasio sam se od povrede. Normalno poleteo sam opet i spustio se do podnozja, tu smo opet parirali glajdere a kasnije kad je vetar jos oslabio i oni su napravili po jos jedan let. Tako nas je mrak uhvatio, pakujemo opremu na svetlu farova i polako zadovoljni krecemo kuci uz dogovore za novu avanturu…

P.S. Ovaj put nismo napravili nijednu fotografiju pa sam stavio jednu staru sa Rtnja.

News Reporter

14 thoughts on “Letenjem protiv Mamurluka

  1. Vala mene srah da niz Rgotsko brdo sidjem i pešice, a taman da ga preletim. Tebi kao i uvek svaka čast. drugo nemam šta da dodam.
    Nego imam ja ovakvih slika, od jednog zaljubljenika iz Niša, koji ne leti, ali slika sve letače. Slike imaju odličnu rezoluciju, poslednje neko takmičenje tu kod Niša kad je bilo, ne znam detalje, ja se još tada raspametila….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *