web analytics

Evo jos jednog takmicenja za koje vam saljem najavu. I za ovo veroratno niste znali da postoji, a sto je jos bolje i vi mozete uzeti ucesce u istom. Ko zna, mozda i medju vama postoji neko ko je raspolozen za zabavu, takmicenje i ko zna mozda put na veliko Red Bull Paper Wings svetsko finale u Salzburgu.

Dimenzije samog takmičenja su se za kratko vreme skoro udvostručile. Svoje predstavnike 2006. godine imalo je 48 zemalja. Sada već 85 zemalja učestvuje u drugom izdanju takmičenja.
Sve što je potrebno jeste komad papira. Od manje je važnosti kakvu će formu taj obični komad papira (80g/m2) imati kada poleti iz ruke. Ono što treba učiniti je dobro razmisliti, napraviti letelicu i isprobati aerodinamiku. Svaka vrsta pomoći ili dodatnih naprava zabranjeni su u kategorijama “najduže vreme letenja” i “najveća razdaljina”. Jedino je u kategoriji “akrobatske veštine” inžinjerima-amaterima dozvoljeno korišćenje makaza, lepila i drugih materijala.

Da li i ti želiš poleteti? Da li misliš da znaš najbolji način savijanja papirnog aviona? Ili imaš snagu neophodnu za “najveću razdaljinu” ili “najduže vreme letenja”? Ili imaš viška kreativnosti koju želiš uneti u “akrobatsku veštinu”? Ako je tako, prijavi se odmah.

Sve o ovom takmicenju mozete naci na http://www.redbullpaperwings.com

Naravno, izeberite svju zemlju, i na linku za prijave imate raspored u kojim gradovima i kojih dana se organizuje.

Ko zna, mozda se i sretnemo!!!

News Reporter

5 thoughts on “Red Bull Paper Wings – 2009

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.